Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 1 гост online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
5 отговори [Последно мнение]
снимка на sve
sve
Offline
Регистриран: 16 Ноем. 2009

Здравейте,

Наличен е вече модул за epay.bg за commerce - http://drupal.org/project/commerce_epaybg. Коментари и впечатления - по желание тук или в issue на модула.

Успех в онлайн търговията ;)

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
cyberpower
Offline
Регистриран: 10 Февр. 2010

Супер, тъкмо скоро се очертава да ми потрябва.

Благодаря че си го споделил публично.

снимка на sve
sve
Offline
Регистриран: 16 Ноем. 2009

Налична е за тестване втора версия (7.x-2.x-dev) на commerce_epaybg, която има като втори метод на плащане Epaybg World (плащане с кредитни карти без акаунт в epay.bg).
С тестов акаунт до "Отказ" процеса изглежда наред - нямам инфо как да се извъри тестово плащане, затова всяка обратна връзка се приветства охотно :).

пп:
От известно време epaybg правят преместване на тестовия сървър на нов домейн (по тяхна информация получена по мейл) https://demo.epay.bg - вече там ще "живеят" тестовите акаунти, засега тестовете ми с модулите минават и на стария адрес, като спрат ще ги променя и в кода.

irgnet
Offline
Регистриран: 23 Февр. 2009

Някаквъ шанс да се портнат модулите и за Юберкарт

i.koychev@xpres...
Offline
Регистриран: 3 Авг. 2010

Здравейте,

Във връзка с имплементиране на плащанията през услугата на epay.bg в един от сайтовете които правя се наложи да нанеса някой промени в модула commerce_epaybg за Drupal 7. Основно промените са свързани със следните ситуации:
- Да се даде шанс на потребителя след отказ от плащане през услугата на epay.bg той да може да избере друг вид плащане (т.е услугата да го върне в стандартния URL за анулирано плащане на drupal commerce а не в calncel url както е в момента); Използвал съм факта, че ако транзакцията веджнъж вече е анулирана в услугата на epay.bg, независимо дали сме получили отговор от нея или не, тя може да бъде анулирана и в Drupal. Допълнителните данни за анулираното се актуализират във вътрешната транзакция (тази на commerce payment), когато се получи отговор от epay.bg;
- В тази връзка съм променил полето номер на фактура като вместо номер на ордер то съдържа номер на транзакция. По този начин при отговор от услугата транзакцията е еднозначно определена (тъй като към един ордер може да има повече от една транзакция и всяка една от тях може да бъде свързана с друг метод на плащане или с този);
- Във връзка с горната промяна, мисля че не е необходимо ползването на допълнителна таблица в базата данни на сайта, като данните от отговора на услугата се записват в променливата payload на транзакцията (от модула commerce payment) а стойността на 'STATUS' от отговора в променливата remote_status на транзакцията;
- Дал съм възмоност на другите модули за алтернативна промяна на някой от данните в случай на необходимост преди пренасочване към услугата на epay.bg те да бъдат променени в случай на необходимост (напр. 'EXP_TIME' и 'DESC');
Изпратил съм писмо до datamax в което съм задал някой въпроси свързани с услугата, които ще публикувам отделно. Ще се радвам ако споделите мнение.
Прилагам кода с направените промени (само във файла commerce_epaybg.module).

i.koychev@xpres...
Offline
Регистриран: 3 Авг. 2010

Здравейте,

Изпратих следните въпроси към datamax свързани с услугите на epay.bg, но ще се радвам ако някой има повече информация и я сподели.

Въпроси относно имплементирането на услугата по плащания през Epay.bg

Въпрос 1:

При получаване на отговор от услугата на нашия URL може ли да бъде получено известие от вид:
- Известието да съдържа повече от един ред (като всички редове са свързани с една и съща фактура/транзакция) ? Например:

a)INVOICE=00000001:STATUS=DENIED
INVOICE=00000001:STATUS=DENIED

b) INVOICE=00000002:STATUS=PAID:PAY_TIME=YYYYMMDDhhmmss:STAN=[6 числа]:BCODE=[6 числа/букви]
INVOICE=00000002:STATUS=DENIED

Въпрос 2:

- Известието да съдържа информация за промяна на състоянието за повече от една фактура/транзакция? Например

INVOICE=00000001:STATUS=PAID:PAY_TIME=YYYYMMDDhhmmss:STAN=[6 числа]:BCODE=[6 числа/букви]
INVOICE=00000002:STATUS=DENIED
INVOICE=00000003:STATUS=PAID:PAY_TIME=YYYYMMDDhhmmss:STAN=[6 числа]:BCODE=[6 числа/букви]

Въпрос 3:

- При успешно връщане в наш URL за анулиране на транзакцията (изпратен като стойност на URL_CANCE), след "отказ на плащане" в услугата на epay.bg от клиента, възможно ли е по-късно на URL-a за отговор да се получи отговор за тази транзакция, който да съдържа стойност на STATUS различен от DENIED.

Въпрос 4:

- При успешно връщане в наш URL за потвърждване на транзакцията (изпратен като стойност на URL_OK, след "потвърждаване на плащане"
в услугата на epay.bg), възможно ли е по-късно на URL-a за отговор да се получи отговор за тази транзакция, който да съдържа стойност
на STATUS различен от PAID и какъв може да бъде той.

Въпрос 5:

- При ползване на услугата epaybg world за директно плащане с карта, възможно ли е да се тестват следните отговори от услугата:
- Надхвърлен дневен лимит;
- Надхвърлен лимит на картата;
- Друг вид анулиране на транзакцията;

Това е линк към наличната документация с която разполагам readme_web.pdf