Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
6 отговори [Последно мнение]
Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Здравейте, въпроса ми е как да инсталирам правилно редактора CKEditor или TinyMCE, тъй като успях да инсталирам openWYSIWYG и той работи но само с IExplorer, и при това нищо не се получава после, текста си е обикновен и не е форматиран както искам с редактора. Според вас защо се получава така? Не ми работи този редактор, а TinyMCE в никакъв случай не успявам да го инсталирам. Проблема ми е , че искам да поставя в текстовото поле създадена в Word таблица. Копирам я и я поставям в Друпал, появява се в текстовото поле, а после като го запазя - в страницата вече не се появява таблицата.

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Привет,

Аз ползвам модула https://www.drupal.org/project/ckeditor, след това свалям едитора от http://ckeditor.com/download и го записвам в DRUPAL_ROOT/sites/all/libraries/ckeditor. Ето и линк към детайлно описание http://docs.cksource.com/CKEditor_for_Drupal/Open_Source/Drupal_7/Quick_....

Най-вероятно проблема не е в едитора, а във форматите за въвеждане. "Full html" в падащото меню под полето с едитора позволява всички html тагове, докато "Filtered html" маха всички освен предварително зададените. http://EXAMPLE.COM/admin/config/content/formats - тук могат да се настройват форматите за въвеждане.

Успех

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Много ти благодаря! Този редактор SKEditor го инсталирах и всичко ми работи сега. Проблема е бил, че не съм изобщо инсталирал модула SKEditor. Сега го изтеглих и всичко подред инсталирах и стана. :)

logo
Offline
Регистриран: 21 Авг. 2009

В https://www.drupal.org/project/ckeditor пише:

Required components

To use CKEditor in Drupal, you may need to download CKEditor (the library which this module relies on). This would not be necessary starting from version 7.x-1.14 (not released yet - 24 April, 2014), where the installation has been simplified and CKEditor from official CDN is available by default.

В момента актуалната версия е ckeditor-7.x-1.17 и аз съм правил вече няколко сайта където CKEditor си работи без нужда да се записва нищо в папка library. Инсталира се модула и са настройват текстов формат, който да го ползва и готово.

Поздрави :)

logo
Offline
Регистриран: 21 Авг. 2009

А ако става дума за инсталация на нов сайт - аз от началото на годината вместо Друпал7 ползвам Backdrop - разклонение на Друпал, където CKEditor е включен в ядрото и работи чудесно. Изключително съм доволен от Backdrop и препоръчвам да опитате.

Повече вижте тук: http://www.backdrop.bg/

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Backdrop e хубаво, но сайта ми е вече инсталиран и работи. Поправих CKEditor модула и всичко тръгна. Проблема ми е сега, че на тип СТАТИЯ не мога да слагам никакви HTML тагове. Аз ги пиша, редактора дори работи и него даже използвам, но при запис вече нещата не работят. Страницата си е със всичко стандартно форматиране, без да зачита никакви тагове. Това е само при Статията, а при други типове съдържание всичко работи, всякакви тагове. Не знам как да оправя статията, защото ми се налага да вмъквам тагове и особено embed и iframe .

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Обаче оправих се! Било е в настройките на самите полета за статията като съдържание. Оставих Body Text с настройка по подразбиране и всичко стана и всички тагове се четат.