Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
7 отговори [Последно мнение]
Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Опитвам се да сложа PHP система за качване на файлове и като натисна бтона за качване ми изписва ето това:
The requested page "/upload.php" could not be found.

Този файл upload.php незнам къде да го сложа, в коя директория, за да работи правилно? Благодаря!

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Привет,

Подобен подход е против всякакви правила за работа с Друпал. Аз бих потърсил модул, който да дава желаната функционалност.

С повече информация всеки един от форума би могъл да препоръча модул.

EDIT:
Спазването на добрите практики е задължително. Прилагам линкове с обща информация, за специфичен случай Гугъл би могъл да е много полезен.
https://www.drupal.org/docs/7/site-building-best-practices/best-practices
https://www.drupal.org/node/287350

Поздрави

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Ще се радвам да някой да помогне за тази цел. Искам да имам една определена страница , в която да има форма за качване на текстови и графични файлове. След което аз да виждам като администратор да мога да проверявам качените файлове и да си ги качвам лично аз на сайта ако сметна за добре, че са за качване. Просто да избегна имейла, това искам да ми бъде вместо имейл, да могат потребители да ми пращат статии и картинки за самия сайт.

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Най-бързото решение е нод с поле за качване на файл. Необходими са коректни настройки на полето (като напр. път за качване), привилегии на потребителите.

Опция е модула "Webform" - https://www.drupal.org/project/webform. С негова помощ би могло да се изгради форма, която да праща качените файлове на емайл или пък да ги записва в директория из сайта.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Аз сложих модула, но се оказа, че съм инсталирал версия на модула за PHP 5.3, а сървъра ми е на 5.2 и сега искам да го деинсталирам и не ми позволява. Помагайте! Тръгвам да инсталирам същия модул, но друга версия и ми дава че вече е инсталиран - "Webform is already installed."
А няма от никъде възможност за деинсталиране. Като вляза при модулите на другите си има отметка в началото на таблицата, а на този има червен Х,как да се оправя, за да го махна?

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

През ФТП се изтрива директорията на модула - обикновено е в DRUPAL_ROOT/sites/all/modules/webform. След това се повтаря процеса с инсталиране.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Благодаря! Изтрих го през FTP, този път открих папката на модула. Първия път изобщо я нямаше папката му при модулите, затова писах.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Имам въпрос относно модула webform. Създадох си форма за изпращане файл, но тя се отваря само на администратора, на регистриран потребител не може, достъпът е забранен. Редактирам вече правата за съдържанието webform няколко пъти и не става. Как да направя формата да е достъпна за регистрирани?