Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
8 отговори [Последно мнение]
Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Здравейте, проблема е, че идва момент, в който трябва да трия стари изображения за да качвам новите, напълва се и дава грешки. Сървъра ми позволява много голямо място, а системата нещо ми се пълни и аз се принуждавам да ги компресирам яко и да намалявам размера им за да пестя място. Моля ви помогнете, как да се оправя и може ли да се направи нещо за да увелича мястото за изображенията. Налага ми се много снимки да качвам, ще ги компресирам, но въпроса е че трябва да имам много място и да пазя и старите изображения. Благодаря!

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Привет,

Проблем, доколкото го има, е в настройките. Проверете тук /admin/config/media/imce.

Ако настройките на IMCE не решат проблема, моля опишете какво означава "системата нещо се пълни" и проявите на този проблем, също така опишете какви модули ползвате за качването на снимки.

Поздрави

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

http://drupalbg.org/node/1324
Тук съм питал по-рано за този проблем. Но сега пак питам, понеже трябва от тук нататък постоянно да пълня сайта със снимки и може пак да се установи същия проблем. Не знам дали всичко е наред, правил съм всички манипулации със файла за освобождаване на повече РАМ, но дали с това проблема е решен, или пак ще ми се появи?
За сега компресирам много снимките, даже резолюцията силно намалявам, но ми се иска да са в по-голям размер и затова ме е страх да не покаже отново същия проблем.
Това, което пишеше по-рано и не можех да качвам снимки е: Fatal error: Allowed memory size of 100663296 bytes exhausted (tried to allocate 18432 bytes) in /www/smirnenski.net/www/root/modules/system/image.gd.inc on line 232
Трябва ми място за непрекъснато качване на снимки.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Всичко наред ли ще бъде с тези манипулации, които по-рано съм направил, мога ли да качвам спокойно снимки или трябва друго да се направи? Направил съм настройки в /admin/config/media/imce - почти на всичко съм сложил 0 стойност.

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Ако хостинг доставчика Ви предлага ImageMagick инсталирайте https://www.drupal.org/project/imagemagick и пробвайте с него (не забравяйте да настроите модула - вижте документацията), вместо с GD. Ако и това не помогне - увеличете параметрите на хостинг плана и по-конкретно - RAM.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Благодаря много за помощта. Само може ли да ми обясните как става увеличаването на RAM? Подобно на онзи файл .ini ли трябва нещо да се коригира или трябва да се обаждам до хостинг подръжката?

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Имам още едно питане още за снимковите албуми - как да се показват според дисплея на телефоните? Влизам от смартфон и снимките от албумите ми излизат от екрана на телефона. Как се оправя този проблем? Искам да е нещо както е фейсбука - да се показват картинките според размера на екрана.

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Тайната е в т.нар. "responsive design". Необходимо е темата да подържа мобилни устройства (възможно е темата да има изисквания към изображенията, вижте упътването). Тук https://www.drupal.org/docs/7/mobile има много информация.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Благодаря много, това ще иска доста разучаване, но мисля, че ще се справя.