Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
2 отговори [Последно мнение]
Sentenello
Offline
Регистриран: 2 Ян. 2017

Здравейте,

Опитвам се да направя свързани новини според таксономията, но целта ми е това да става като вади новини които имат дадената таксономия в заглавието и във съдържанието.

За пример ще кажа че имам Таксономия с име Манчестър Юнайтед и искам да направя блок с Views който да вади новини които имат "Манчестър Юнайтед" в заглавието и в съдържанието.

Ще съм благодарен на всякакъв вид помощ :)

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
logo
Offline
Регистриран: 21 Авг. 2009

Колега, нещо бъркате понятията.

Заглавие, съдържание, това са полета с информация на тип съдържание, примерно Новина. Таксономията е трето и различно от тях поле, в което се избират термини в предварително създаден речник (примерно от падащ списък) или пък е поле за вписване на термини (autocomplete), които след публикуване на новината се добавят от системата към съществуващ речник. Таксономията е един или повече речници с термини. Дали даден тип съдържание ще е свързан с речник зависи от Вас как ще го конструирате. При Друпал 7 по подразбиране типът съдържание Новина (Article) е свързан с речник Tags, а Страница (Basic page) не е свързан с речник.

Като редактирате даден тип съдържание може да му добавите поле с избран от вас речник, а в този речник може да впишете като термин "Манчестър Юнайтед" и след това да настроите Views да търси публикации от даден тип съдържание, които са свързани с термина "Манчестър Юнайтед" от зададения речник и да ги показва в блок.

Но съчетаването на Views и таксономия не означава системата да ги търси в съдържанието или заглавието. Търси ги в полето за термини.

За търсене в съдържание или заглавие се ползват модули за търсене и те не търсят в момента, когато отваряте страницата, а индексират съдържанието на сайта през определени периоди, при cron операции, и след това на базата на индексираното съдържание показват резултати от търсене.

Вижте примерно този модул:

https://www.drupal.org/project/advanced_search_block

Sentenello
Offline
Регистриран: 2 Ян. 2017

Здравей колега,

Малко ми е трудно с обясненията и затова въпроса ми се е получил малко объкрващ, но като цяло си ме разбрал. "Манчестър Юнайтед" ми е taxonomy term от таксономия "Отбори". Целта ми беше да избегна да пиша тагове в новините, но въпреки това да изкарвам свързани постове. Колкото повече ровя, толкова повече разбирам че това няма как да стане май :)

Имам още един въпрос от които ще разбера дали това което мисля може да стане. Когато направя Изглед на новините във филтър задавам поле Заглавие и му слагам "contains Манчестър Юнайтед", тогава се получава резултата който търся. Има ли вариант в полето Contains да се използва токен? Примерно с Contextual Filter вземам термина от урл-то и после този термин някак си го слагам в полето "contains" на филтъра. Има ли такъв вариант или да си сложа поле тагове на новините и така да си вадя свързаните новини?