Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
3 отговори [Последно мнение]
dobsi1506
Offline
Регистриран: 25 Ян. 2017

Здравейте, искам да питам в момента сайта, който поддържам е на Drupal 6. Има изображения, който не се показват. Мога ли да ъпдейтна версията с Drupal 8 и има ли опастност нещо да се промени в сайта?

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
logo
Offline
Регистриран: 21 Авг. 2009

https://www.drupal.org/docs/8/upgrade/brief-overview-and-history-of-auto...

Сайтове с Друпал 6 и 7 не могат да се ъпгрейдват до Друпал 8. В горния линк и описана процедура как да се "мигрира" съдържанието.

Дали ще можете да направите сайта "почти" същия зависи от това дали има версия за Друпал 8 на вашата тема и на инсталираните в сайта ви модули. Ако темата е ваша лична разработка - дали ще успеете да я преработите за Друпал 8 защото разработката на теми там се прави по различен начин и изисква усвояване на нови знания.

Аз лично не харесвам Друпал 8 заради прекалената му усложненост. Това е вече система за големи и сложни сайтове, поддържани от екипи специалисти с много повече познания по програмиране, а не за малки сайтове, разработвани и поддържани от един човек, повече дизайнер и със съвсем елементарни знания по програмиране, каквито правя аз.

Предпочитам да работя с разклонението на Друпал - Backdrop CMS - което може да прави ъпгрейд от Друпал 7 и е много лесно за работа, почти същата среда и техника на работа като Друпал 7. Много от новите неща в Друпал 8 са интегрирани в Backdrop - views и panels са в ядрото и много други. Който е работил с Друпал 6 и особено 7, разбира как се работи с Backdrop за половин час - почти същото е.

https://backdropcms.org/

Backdrop все още има да се развива, но го правят и то по един много интелигентен начин, системата се усъвършенства с всеки изминал месец. Все още е слаба многоезиковата поддръжка, има я, но е ограничена. Планира се това да бъде решено с версия 2.

Наскоро четох мнение, че Backdrop би трябвало да се нарича Друпал 8, а Друпал 8 да си избере друго име защото е много по-различен от предишните версии на Друпал. Сложен е, преобразуване на съществуващи модули от Друпал 7 до Друпал 8 означава на практика да се пишат наново и затова много важни модули се все още в алфа версия или са изоставени. Докато модул за Друпал 7 може да се преработи за Backdrop с 1-2 часа работа.

Съгласен съм с много коментари във форуми за Друпал, че Друпал 8 е подобен на Windows 8 - слаба версия, чиито недостатъци са били поправени при Windows 9.

Планирам да продължа да работя с Друпал 7 и Backdrop докато не излезе Друпал 9. Надявам се дотогава да се разберат и поправят грешките, допуснати с усложняването на Друпал 8.

Ако това не се случи с Друпал 9, и ако до излизането на Друпал 9 Backdrop не стане пълноценна многоезиковата поддръжка, ще си търся друга система за управление на съдържание, с която да продължа да работя.

dobsi1506
Offline
Регистриран: 25 Ян. 2017

Благодаря за подробния отговор! Сайта, който очевидно има проблем и аз трябва да го разреша е на Drupal 6. Сега трябва ли да мина на 7 за да инсталирам backdrop cms? Не се виждат никакви изображения в сайта, трябва да разреша този проблем някак.

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Проблема с изображенията надали се дължи на версията на Друпал. Бих търсил проблема другаде - версия на PHP, тема, модули. Прегледахте ли логовете, обикновено там е разковничето.