Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 2 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
1 отговор [Последно мнение]
Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Здравейте! Сега ми се налага една презентация в PDF формат да я кача в страница, така, че да се вижда като картинки, или пък да е със стрелки и със щракване да се преглежда целия PDF документ. Как може да стане това? Благодаря.

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
logo
Offline
Регистриран: 21 Авг. 2009

привет,

Тази задача съм я решавал по заобиколен начин.

Ползвам ето тази безплатна програма:
http://www.swftools.org/download.html

Тя създава .swf файл от .pdf файл и едновременно .html файл с код, в който е вграден .swf файла.

Качвам двата файла .swf и html в отделна папка на сървъра, извън инсталацията на Друпал. В страницата на Друпал, която трябва да отваря PDF файла задавам линк към html файла, а в самия html файл добавям накрая линк "обратно в страницата", което връща посетителя обратно в страницата на Друпал.

Недостатък е, че .swf / .pdf файла се отваря в html страница извън дизайна на сайта, но е предимство, че заема цялата ширина на екрана (удобно е за четене на подробни pdf файлове с много детайли, информацията е векторна и се мащабира лесно), работи просто и сигурно.

HTML страницата има навигация за придвижване по страниците на .swf файла. HTML страницата допълнително може да се форматира като статичен HTML - да се добавят CSS правила и т.н.