Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 1 гост online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание
8 отговори [Последно мнение]
Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Здравейте, много спешно ми се яви проблем - искам да вляза да редактирам страница ат тип basic page в сайта и излиза съобщение за Fatal error /прикачам картинка на този линк - http://prikachi.com/images.php?images/612/9199612X.png
Има ли начин да изляза от това положение? Интересно е, че на другите страници си редактирам спокойно и то такива, които са също basic page. Благодаря Ви, помагайте!

Настройки изглед коментари
Изберете предпочитания от Вас начин за показване на коментарите и кликнете на "Запиши настройките", за да активирате Вашите промени.
снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Привет,

По всичко изглежда, че проблема е в съдържанието. Предполагам ревизия на стойността на полето с Devel може да даде решение.

Поздрави

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

В смисъл да вляза да редактирам полетата на basic page ли или нещо да променя с модула Devel? Нов съм и не съм се занимавал с девел още, ако може малко да опишете повече какво да направя с Девел. Нататък ще се ориентирам, ако трябва ще прочета повече. Благодаря.

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Не мисля, че мога да напиша детайлно решение на проблема. Възможно е самия файл да е причина за проблема. Желателно е всички тези операции да се приложат на работно копие. Не забравяйте да направите бекъп на сайта.

1. Изчистете кеша на Друпал. Ако това не помогне, проверете кога за последно е стартиран cron (http://smirnenski.net/admin/reports/status -> "Cron maintenance tasks"). Ако има индикация за грешка (оцветен в червено със знак), стартирайте Cron от линка. Ако и това не помогне:

2. Инсталирайте Devel (https://www.drupal.org/project/devel). Не забравяйте да дезактивирате модула след като приключите, не е препоръчително да се ползва на работещ сайт.
3. Посетете http://smirnenski.net/node/111/devel и внимателно прегледайте реалните стойности на полетата. Би трябвало да има някакво несъответствие с рабтещите нодове.

Ако това не помогне, опитайте да подмените изображението през http://smirnenski.net/admin/content/file

Ако и това не помогне просто изтрийте файла от тук http://smirnenski.net/admin/content/file.

Ако всичко това не помогне, създайте ново копие на нода, като ползвате Devel за да извлечете съдържанието.

Късмет

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Почвам да действам, сега направих бекъп на сайта. И продължавам както сте описали. Ако има нещо ще пиша.

снимка на mmomtcheva
mmomtcheva
Offline
Регистриран: 23 Авг. 2011

Ако сте направили update на модула Media от 1.x до 2.x и ви липсва модула https://www.drupal.org/project/file_entity, в който се намира въпросната функция - ще получите това съобщение.

__________________

Maria's WEB

снимка на bulgblatter
bulgblatter
Offline
Регистриран: 20 Ян. 2008

Media зависи от file_entity.

Svetlio2009
Offline
Регистриран: 31 Март 2015

Много благодаря на mmomtcheva и bulgblatter за оказаната помощ, всичко се получи и направих редакцията.Инсталирах модула file_entity и се получи.
Сега ми показва едно съобщение, въпреки, че всичко работи.
Когато имате време да ми кажете по каква причина може да изписва това съобщение -

Notice: Undefined property: stdClass::$type in media_get_thumbnail_preview() (line 1112 of /www/smirnenski.net/www/root/sites/all/modules/media/media.module).
Notice: Undefined property: stdClass::$type in file_view_file() (line 236 of /www/smirnenski.net/www/root/sites/all/modules/file_entity/file_entity.file_api.inc).

снимка на mmomtcheva
mmomtcheva
Offline
Регистриран: 23 Авг. 2011

Проблемът е в новата версия на Media 2.x в комбинация със стар сайт. При мен оправянето на един проблем водеше до следващия, както при вас. Наложи се да възстановя сайта от стара версия и да се върна към Media 1.x, тъй като се касаеше за setting на темата.
Можете да видите и следната дискусия https://www.drupal.org/node/2082037.

__________________

Maria's WEB