Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание

Drupal 4.7.9 и 5.4 могат да бъдат свалени от http://drupal.org. В тях са коригирани някои бъгове, както и възможна дупка в сигурността. Ъпгрейд до новите версии е препоръчителен.

Също така излезе ъпдейт и за работната версия на новия Drupal 6. Основните промени в следващата версия на Друпал ще бъдат:

Инсталатор
Много конфигурационни параметри, които досега бяха из целия сайт, ще бъдат поставени в инсталатора. Така ще са необходими по-малко стъпки за активиране на нов сайт.
Езици
Преводите на интерфейса ще се импортират автоматично от Друпал. Публикациите ще могат да се превеждат директно от вградения интерфей, без нужда от допълнителни модули.
OpenID
Клиентският модул OpenID е добавен към основните модули. Това ще позволи на потребителите да влизат във всеки Drupal сайт със техния единен OpenID акаунт.
Actions and triggers
Нов Trigger модул е добавен към основните модули. Той позволява да се задават гъвкави предефинирани дествия, които да се изпълняват автоматично при възникване на дадено събитие на сайта ви (например изпращане на е-мейл когато бъде публикувана статия или форумна тема).
Update status
Популярния Update status модул е включен към основните модули. Той ви уведомява за най-новите поправки на бъгове и подобрения в сигурността на модулите и темите инсталирани на вашия сайт.
Меню системата
Меню системата е пренаписана изцяло за подобряване на ефективността и. Интерфейса на менютата е почти идентичен със сегашния, така че освен подобрението в скоростта, едва ли ще забележите друга разлика.
Теми
Темплейт файловете (.tpl.php) могат да бъдат имплементирани от модули. Ако не харесвате как изглежда някоя част от темата, можете да редактирате HTML в .tpl файла.
Book и Forum промени
Тези два модула са пренаписани изцяло. Това ще позволи в тях да се поставя всякакъв тип съдържание (примерно анкети)

Други, по-малки промени в Drupal 6: проверка за силата на паролите, post teasers (привличащи вниманието заглавия с част от самата статия) се дефинират по-лесно, подобряване на бързината: повече данни използват кеш, JavaScript файловете се събират заедно, по-малко PHP се зарежда при всяко отваряне на страница, и т.н.