Здравей Гост ! Регистрирай се и влез .

Навигация на книгата

Последни коментари

Кой е онлайн

В момента са 0 потребители и 0 гости online.

Гласуване

Колко тестови Друпал сайта имате?
1-5 бр.
61%
5-10 бр.
16%
10-15 бр.
8%
15-20 бр.
3%
20-30 бр.
3%
30-40 бр.
3%
40-50 бр.
3%
над 50 бр.
5%
Общо гласове: 38

Разпространи

Разпространи съдържание

Ще се опитаме да Ви обясним в няколко лесни стъпки как да си подновите версията на Друпал.

1. Първото важно нещо което е задължително когато правите промени по сайта (подновяване на версия, инсталиране на нещо което за първи път слагате и т.н.) Направете си копие на базата данни и файловете на сайта. Ако имате хостинг от някой хостинг фирма - може да разчитате на тях, те принципно имат копие на файловете поне 1 ден назад а за базите данни поне 4 дена назад. Така че ако сте на хостинг може да почнете процедурата веднага. Ако нещо се наложе просто ще им пишем 1 писмо, както е и в случаят.

2. Изтегляте пакета с последните файловете на Друпал и го качвате на вашият хостинг. Като по време на тази процедура ще Ви попита дали да замести файловете. Трябва да му дадете положителен отговор за да може да замести новите файлове. Ние използваме едно чудесно приложение за FireFox - FireFTP. При него прозорец където Ви пита дали да замести файловете е показан по-надолу, разбира се избираме - Overwrite All

3. След като всички файлове са качени зареждаме сайта като влизаме в администрацията с името/паролата за админа. След това отваряме следният адрес:

http://твояСАЙТ/update.php

Като така ще Ви зареди следната страница, разбира се натискаме Continue.

4. След това продължаваме с "Update"

5. С това всичко приключи и отиваме да разгледаме новата версия на Друпал

Това е! Надявам се да не съм Ви объркал с трудното начало на този урок. Но не забравяйте че винаги когато правите нещо трябва да имате копие на старото нещо :) Едно от основните правила... Както казват някой хора, които са се опарвали - Да живее Back-Up-a :)